Stanna upp och andas.

2010-04-29 @ 16:20:37
De senaste dagarna har varit skit..humörskit..
Jag gråter och blir arg och det är min stackars sambo som får ta dom flesta smällarna.
Jag kan verkligen inte hjälpa det.
Sen har det varit massa klydd med företagsskit nu dom senaste dagarna och det tär på mig väldigt mycket. Jag avslutade mitt företag i september men fortfarande klydd. O just nu med dessa hormoner så blir det för mycket.. o så ringer jag till min sambo o gråter en skvätt.. tack gode gud att jag har honom.

Jag måste stanna upp och andas. Bara ta det lugnt, ta några djupa andetag, prata lugnt med magen och sen orka lite till. Nu ska väl det sista vara löst med företaget tror jag.. annars vettifan , tror jag sliter allt mitt hår.

Idag bestämde jag mig för att ta erbjudandet om varannandags jobb. Tror det kan funka bra. Så som nästa vecka ser ut nu ska jag jobba Mån-Ons-Fre , passar bra.. då får jag den där dagen emellan att vila rygg, fötter, mage och hjärna ;) Maj ut, sen ska jag väl njuta lite av min graviditet. Möjligt att jag kanske hoppar in nån dag i veckan, det får tiden visa..

Oj, bara massa pladder, ibland måste man bara få ur sig lite..

Denna veckan

2010-04-28 @ 17:05:52
Vecka 27

Kroppen: Livmodern har vuxit och dess översta del finns nu en bit ovanför naveln. För många fortsätter brösten att vara spända och lite ömma under hela graviditeten och det kan rinna lite vätska från dem. Extra fett lagras i brösten och dess körtlar växer.
Många kvinnor blir andfådda, då de fått en ökad blodmängd i kroppen.
Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet: Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont.
Nu har barnet stora chanser att klara sig om det föds för tidigt, men varje vecka, och även dagar, gör stor skillnad. Barnet väger mellan 900 gram och ett kilo. Om det skulle födas kan det andas luft och tarmarna klarar av att ta emot modersmjölk.

Förlossningsförberedelse:
För att ha gott om tid att mentalt och fysiskt förbereda sig inför förlossningen är det bra att boka en kurs nu. Det finns mycket att välja på, till exempel yoga, vattenträning eller profylax. Innan ni väljer kurs så prata med din partner om vad ni behöver och vill ha. Profylax fokuserar till exempel mycket på partnerns roll medan yoga kan vara bra fysisk träning.

Vecka 27

2010-04-28 @ 16:55:23

Det är VÅR ute nu! När jag kom hem la jag o valpen oss i trädgården och solade, det var SÅÅ skönt!

I LOVE DADDY

2010-04-26 @ 18:54:45

Ikväll är det TOP MODEL

2010-04-26 @ 18:07:17


Den enda såpan jag följer på tv :) Har alltid gjort...

Trött tjockis..

2010-04-26 @ 12:39:06


Fick en jättesöt tröja av mamma i lördags.. här är den :) På en trött tjockis en lördagkväll.. ;)

..

2010-04-26 @ 09:00:05
Nu har vi spräckt 100 dagars TO GO! Wee..99 days to gooooo...

Lite avreagering...

2010-04-26 @ 08:51:08
Åh vilken underbar helg vi har haft!
Igår var en fantastisk dag, så skulle ALLA dagar varit!
Började med att jag låg o lapade sol och B städade ut vår bil, dammsög o rensade den, ska hämta den nya denna veckan! Jag hängde ut tvätt, bebisens sista plagg är nu tvättade och strykta ;) O så tvättade vi en omgång till oss själva, det är väl skönt när det hängt ute? Luktar sååå gott..
O sen tog vi valpen med oss o körde ut till smyge med en filt och satt o mös där .. helt underbart! Älskar min B så himla mycket !

Imorgon ska jag tillbaka till jobb efter några dagar hemma, ska försöka ladda upp så jag tar mig igenom denna veckan, sen blir det lite lugnare och det ser vi framemot. Har inte haft sammandragningar sen i TORSDAGS då var första dagen jag var hemma, skönt.. javisst sammandragningar får man.. men jag tycker att jag märker skillnad, är lugnare i kropp o allt när jag tar det lugnt ( såklart) men när jag jobbar då värker ryggen och sammandragningarna är dagligen kommande. Vi har det faktiskt väldigt stressigt på vårt jobb, jag vill inte behöva ursäkta mig för att jag ska ta det lugnare nu med jobbet, o jobba Maj ut, sen går jag på mammaledigt. Punkt. Jag och Martin har väntat vääääääldigt på detta barn, och med tanke på vad som hände sist så vill jag  njuta av detta fullt ut, utan att behöva stressa och få dåligt samvete. 

Så då fick jag det ur mig... 
Hoppas ni får en skön dag  

Vecka 26

2010-04-23 @ 17:07:44

Satt o jämförde med en bild från vecka 23.. oj oj vad skillnad.. tycker jag ;)

Vårfin skänk

2010-04-23 @ 15:55:59

Har pysslat med lite allt möjligt idag. Gjorde om på vår skänk lite.. Lite ljusare saker, nu när det äääntligen snart snart ska bli ordentlig vår !

En ny bil

2010-04-23 @ 15:53:09
I tisdags köpte vi ny bil! Den vi har nu har gått väääldigt långt och börjar sjunga på sista refrängen.
En sånhär blev det :

En volvo v70 classic momentum titaniumgrå :)
Super fin!
Vi fick bra för vår gamla, vi fick bra pris på denna så det känns jättebra!
Nästa vecka hämtar vi !

Kläder kläder..

2010-04-23 @ 15:44:21
¨
Lite grönt o grått väntar på att få åka in i maskinen :)


Ljust på tork..


Lite grönt ..


Denna nallen spelar "sovgott" musik .. o ska ligga i barnrummet

Fredag morgon

2010-04-23 @ 09:03:14
Fredag! Härligt..
Jag började tvätta lill-prinsens kläder imorse, det var så himla mysigt att stå där och sortera det efter färger :) Började med en ljus-ljus maskin. Sen ska det strykas och vikas in , på plats i garderoben, tills vi köpt byrån ! Guuud vad jag längtar! Blir en pill-fixar dag idag, ska dammsuga och göra fint så jag och älskling bara kan njuta av helgen sen ! Behöver lite fler byxor och bodys/tröjor till bebisen i strl 56.. och strumpor.. :) Vi får ta det efter hand..
Nä nu ska jag fortsätta här hemma, ska ut med valpen en sväng också så han blir glad :)
Ska bjuda er på lite bilder sen..!

Mums modell

2010-04-22 @ 19:24:43


Har ni sett att Joel Kinnaman är MQ's nya modell? :D hihi..

With you my life has been so wonderful

2010-04-22 @ 09:42:51
Vilken enorm kärlek det finns i min mage nu !
Tänk att jag och Martin har skapat två stora mirakel tillsammans. Vårt första vackra mirakel lämnade oss tidigt och nu har vi ett underbart mirakel som ligger i min mage och sparkar som tusan ! Tycker det är fantastiskt, vår kärlek har gjort detta.. :) Älskar dig Martin så mycket! O vår efterlängtade bebis.. GUD vad vi längtar efter dig!

Framifrån vecka 26

2010-04-21 @ 15:13:07

Det är skönt med hänglsebyxor när magen är stor :) O sött tycker jag..

Vecka 26

2010-04-21 @ 08:45:02

 

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Lite från möhippan

2010-04-20 @ 18:08:17
Vi hade ju möhippa för Josse i lördags, hon blev väldigt överraskad :) Det var en jättebra dag, kan tyvärr inte avslöja allt för mycket eftersom vi gjorde en storgrej som är en överraskning till hennes blivande man :) Men 3 bilder ska ni få :)  

Jag fixar Josses hår efter en gooo champagne frukost ( inget sånt bubbel till mig dock )
Ja jag vet, mina 6 kilo har satt sig på magen och HAKAN! haha!


Josse i lockigt hår (innan smink och slöja )


Josse senare på kvällen, i smink, slöja och berusat tillstånd ;)

Magen förra veckan :)

2010-04-20 @ 18:00:58

Alltså vecka 25.. o ni kan väl bortse från den extremt fula minen och kisande ögonen som jag gör :) hihi..

Lite vårfint i trädgården

2010-04-20 @ 17:52:05

Planterade lite blommor i nya krukor, dom blå har vi fått av Christel och Göran, tack :)

testar
Fina blommor som står i några av våra rabatter tillsammans med påskliljor


En rooosa fjäril som vi fått av Jimmy :) Satte den i rabatten brevid vår rosenbuske som när den blommar får vita rosor :) ÅÅÅHH längtar!

Hihi Hebbe och staketet som B byggt helt själv, av trä från ett gammalt golv som låg i en bod, är han inte duktig? :)

HEJ FINA VÄNNER

2010-04-20 @ 17:46:15
Kul att ni följde med mig :) Uppskattas ! Nu hoppas jag att detta ska funka bra och att "flyttandet" är över för min del :)
Ska bjussa er på lite inlägg nu!