UNDRAR

2010-05-31 @ 17:21:17
 Sommaren 2008 !

Tänk att jag ska bli mamma.
Att jag ska få en son.
är det verkligen sant?

Får man lov att vara såhär lycklig?

DIVERSE LINDA

2010-05-31 @ 17:14:55
 Jag o Bibi 2007

Sitter för tillfället vid pappas data, o här finns ju massa bilder.. som man glömt..

 Julen 2006, haha!

 Sommaren 2007 :PP Ja! Den bjuder jag på!!
 Visning på skolan när jag läste till frisör..

SISTA DAGEN

2010-05-31 @ 14:50:56
Så har jag jobbat den sista dagen.
Känns.. konstigt. Skönt , men lite konstigt. Nu ska man liksom vara ledig ett tag tills plutten kommer.
Vila. Ta hand om dig själv. Gör sånt du inte kommer få tid med sen.

Japp absolut, men vet att jag förmodligen kommer vilja dö av tristess vissa dagar;)
Haha! Vilka problem!

Nog om det, snart är det dags för sista Ultraljudet, nästa vecka! Spännande! Ska bli kul o se hur större han ser ut nu jämfört med sist !

Nä, nu ska jag o valpen traska ut till mamma o pappa, B tränar ikväll o det är så tråkigt att äta själv tycker jag !

UTTRÅKAD

2010-05-30 @ 15:10:03
Detta kan nog vara den tråkigaste dagen på riktigt länge.
Jag är ensam, sambon är och lirar paintball. Ikväll ska vi äta hos mamma , bara jag av syskonen som dyker upp, Jimmy är sjuk o Mange ska åka o jobba. Jaha ja!
Det var planer på att grilla , men det ösregnar verkligen.

Har fullt upp i veckan, skönt.. Jobbar sista dagen imorgon, känns lite konstigt, men ska bli skönt. Jag är trött och har foglossningsproblem som vissa dagar är helt galna! O det är tungt o jobba i hemtjänsten..
Idag var jag o mamma en snabbis på Skopunkten, jag behövde ett par skor till bröllopet den 19 Juni, o mina fötter är så¨svullna nu för tiden. Jag fick ta ett par skor i strl 41 !! Är det klokt eller? Jag kan segla till bröllopet...

Nä nu tycker jag att B ska tröttna på regnet o ge upp sitt paintball spelande o komma hem till sin uttråkade lilla fru

STÖRIGT

2010-05-30 @ 10:08:02
Va dumt !
Här satt man och skrev ett långt inlägg... och så hängde sig den lilla datan. O vips så var det borta!
O just nu hinner jag inte skriva om det.. får bli sen i eftermiddag :)
Hoppas ni får en fin dag vänner !

ETT ÅR ÄLDRE

2010-05-27 @ 17:59:44

Det var länge sen jag skrev! Ibland blir det så ;) Får se om jag har några intresserade läsare kvar!
Idag har jag varit i stan med Kajsa, handlat BB kläder till vår lille påg, en tröja till mig och så morsdag present..
Det var super mysigt o strosa runt lite :)
Imorron är det som bekant fredag, då får det bli en tur till Willys och handla inför helgen, på lördag ska vi fira mig och såklart heja ¨på ANNA! ;) Det blir grillat o tårta !

Nu går det undan!

2010-05-27 @ 10:30:08

Vecka 31: 26 maj - 1 jun 2010

 

Vecka 31

Kroppen: Det är vanligt med besvär från ryggen under senare delen av graviditeten. Livmodern är tung och belastningen blir stor på både ben, rygg och bäckenbotten. För att undvika att få trötthetsvärk i ländryggen är det bra att ha en bra hållning och motverka svank. Personer som tidigare haft problem med ryggen löper större risk att drabbas av besvär.
Förutom den naturliga belastning som blir av den ökade tyngden gör graviditeten i sig att ledband, höfter och ryggrad luckras upp genom ett hormon som heter relaxin. Hormonet vidgar bäckenet och underlättar på så sätt förlossningen. Vissa känner stora besvär av foglossning och kan då behöva hjälpmedel i form av till exempel stödbälte. Undvik asymmetriska rörelser som exempelvis att gå i trappor och bära tunga saker.
Om du har extra tungt arbete kan du ansöka om havandeskapspenning nu. Det gör du hos försäkringskassan.

Barnet: Barnets proportioner påminner mer och mer om ett barn som är fött, huvudet är nästan åtta centimeter i diameter och fötterna knappt sex centimeter. Hjärnan växer sig större och börjar få allt djupare veck för att få plats. Barnets hud som tidigare varit skrynklig börjar nu fyllas ut med fett och slätas ut.

 



Egna anteckningar/bild:


MAGEN VECKA 30

2010-05-19 @ 22:06:29



Jag tycker mellan vecka 29 -30 så har magen fullkomligt exploderat ! :) Oj. Hur blev nu texten så stor??

BABBEL

2010-05-19 @ 17:13:16
Det regnar ljummet regn ute, jag tycker det är så härligt! Tog valpen o gick en sväng, en riktigt härlig eftermiddag har vi haft här hemma :)
Innan dess tog jag TRE äckliga fästingar på honom, stackars vovve ;(
Fick nog o gick in o badade honom, sen fick han torka lite o så satte jag spot-on. Nu hoppas jag att han ska slippa dessa vidriga djur ! Dom är ju inte till något..annars tycker man att nästan alla djur och småkryp har ett syfte, men ärligt talat, fästingar?! Nä räliga djur är dom!

Nu sitter vi o väntar på vår fina B som ska komma hem från jobb. Ikväll ska vi grilla kyckling som jag marinerade för ett par timmar sedan, muums!
Hoppas ni får en skön kväll vänner !

ÄLSKAR

2010-05-19 @ 15:03:04
Lite halv skumt väder idag, fast det är varmt o gott så jag klagar inte :)
Lät som det mullrade lite innan också, fast det var kanske magen? haha!

Vi på bröllop förra året :)

Idag har varit en bra dag, vi har mått bra, har dammsugit och tvättat :) O så var Mel här en sväng o käkade lunch, alltid trevligt. Skulle egentligen till sjukgymnasten imorron bitti men hon är hemma med sjuktbarn så jag får boka om tiden. Typiskt ! Såg fram emot att få tips o hjälp, mitt blygdben gör himmelskt ont emellanåt.

Aja! Snart helg, vår helg blir inte roligare än ett besök på tippen :) Men älskar att vara ledig tillsammans med min fina B !

Bebisen och Jag

2010-05-19 @ 14:56:59

Vecka 30: 19 maj - 25 maj 2010

 

Vecka 30

Kroppen: Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.
De flesta föräldrar kommer nu att börja eller har redan påbörjat en föräldrakurs eller förlossningsförberedande kurs.

Barnet: Barnet växer mycket och ökar nu från drygt ett kilo till tre och ett halvt kilo på bara tio veckor. Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert. Barnet hör många ljud inifrån mammans kropp, bland annat ljud från mammans hjärta och mage. Ljud från magen kan i vissa fall uppgå till så mycket som 80 decibel vilket kan jämföras med en kraftigt trafikerad gata.

 

GRAVID-LYCKA ;)

2010-05-17 @ 13:18:31
Tji fick jag! Tänkte att jag skulle njuta av dom sista tio veckorna innan lillen kommer, och det ska jag, men nu har diverser "besvär" börjat dyka upp.. Fast det är värt det! ABSOLUT!


Ja halsbrännan.. usch, den har man lite hela dagen liksom. Skönt dock att jag är förskonad från den på natten (änsålänge)

O så har jag fått tid hos sjukgymnasten på torsdag för min foglossning..
Jag klagar inte, jag vill bara påpeka dessa besvär ;)

UUÄÄÄH

2010-05-14 @ 15:31:23
Idag var det glukosbelastning nummer 2 hos BM. Gjorde en tidigt, vecka 14 en nu vecka 29 och en om 2 veckor.
Mina värden hade nämligen gått upp lite. O jag tror jag smäller av! Första gången gick det väl OK , men denna gången fick jag koncentrera mig på att inte kräka.. :S JAG MÅDDE/MÅR SÅ ILLA!!
O bara tanken på att behöva göra det igen får min mage att vändas ut o in. Jag är fullkomligt däckad av illamående nu, ja, ni vet själv hur jobbigt det är att må illa, man vill bara att världen ska sluta snurra..

Annars gick det jättebra! Lillens hjärta slog som det skulle, magen låg rätt i kurvan och mitt HB hade gått upp..så järntabletterna hjälper :) Skönt ..

Nu ska jag försöka sova en stund till.. se om illamåendet släpper..

Kär valp har många namn

2010-05-14 @ 15:27:15


Hebbe. Det var ju det han fick heta.
Men han kallas också
Hebbis
Helmut Jackonelli
Smulan
Hebbe Loppan Löken
Hebbe Loffe Carlsson
Mammas lille smulevalp
Mopsi

Älskade lilla hund. Tack för all glädje du ger oss !

B O BILEN

2010-05-13 @ 13:59:41
B skulle byta däck idag till dom nya vi köpte... men han fick inte av dom gamla...ingen kopparpasta? Det får bli ett besök hos Farbror Grönkvist :)

 

DET REGNADE IGÅR...

2010-05-13 @ 13:52:21
..mina regn byxor passade inte riktigt längre... haha!

VECKA 29 :)

2010-05-12 @ 15:29:11
Vecka 29

Kroppen: Under den sista trimestern blir din kropp snabbt tyngre, ämnesomsättningen ökar och det är vanligt att man svettas mer än vanligt på grund av det. Under den tredje trimestern är det bra att man går upp mer än 1 kg, men mindre än 3 kg/månad.
Nu kan även personer i din omgivning ta del av barnets rörelser genom att känna på magen. Magen kan ibland bukta ut märkbart på ena sidan beroende på hur barnet ligger. Placeringen av livmoderns övre del är ungefär mitt emellan naveln och bröstbenet.
Nu besöker du din barnmorska varannan eller var tredje vecka, beroende på hur du mår och vilket stöd du behöver. Varje besök tar cirka 30 minuter och varje gång mäter man ditt blodtryck och din mage samt lyssnar på fosterljuden.

Barnet: Alla sinnen är nu utvecklade. Barnets pupiller är så pass utvecklade att de ser skillnad på ljus och mörker. Barnet kan känna smärta och reagera på skarpa ljud utanför livmodern. Förmågan att minnas har utvecklats, barnet lär sig att känna igen mammans röst och andra personer som mamman umgås mycket med. Testiklarna finns just nu i ljumsken på pojkar.

BARA MASSA SVAMMEL

2010-05-11 @ 15:54:58
Det var längesen jag var inne o skrev :) Helgen var lugn, skönt.. o sen var jag ledig i måndes också, men idag har jag jobbat. Var en riktigt stressig dag, o jag han inte ens ha min rast, åt på cykel mellan vårdtagare. Fick ett hysteriskt sammanbrott.. men nu är jag hemma i mitt lugna fina hem och har sovit en timme! Back on track. Fast trött är jag ändå, blir en lugn kväll med alla mina älsklingar.
Vad ska man äta ikväll, kooonstant hungrig.. o sugen på gott :) I början åt jag inget sött alls, men nu !
Har 11 veckor kvar.. det är ju egentligen ingenting.. tänkte ¨på det igår, en vecka bara flyger förbi, man minns knappt vad man gjorde förra veckan..
Denna veckan är vi iafl lediga tillsammans jag o B, torsd-fred :) SÅ SKÖNT! På torsdag blir det bio, Robin Hood på Royal, den har jag längtat efter!
 

Myskväll!

2010-05-07 @ 15:59:55
Suck. Pust . Stööön.

Jaaa.. då har jag börjat känna av foglossning i bäckenet.. Det har varit en ganska sömnlösnatt.. hittade liksom ingen skön ställning. Och det var ingte roligt alls att jobba idag! Dels vädert och dels att man rör sig som en 90 årig dam med dålig höft.. haha!
Jaja jag ska inte förstöra er fredag med massa tjafs!

Ikväll ska jag o älsklingen äta GOOOODIS och titta på Avatar, vi såg den på bio också men det var så sjuukt störande människor i salongen att vi kände att vi inte kunde fullt koncentrera oss på filmen så ikväll tar vi den på projektorn bara vi och djuren :)

Rakade mina ben innan, det gick sådär..  :/ Får verkligen be Martin nästa gång, han gjorde det sist men sen har vi inte fått tummarna loss o idag tröttnade jag och gjorde det själv, haha... Guud vad jag skar mig, kommer dåligt till nu ;)

Nähä! Nu ska jag föna håret så slipper jag fixa det imorron, sen blir det fläskfilé gryta ikväll..åååh så gott.

HÅRET

2010-05-06 @ 15:32:49

Jo men jag tycker nog att håret börjar ta sig! Så här "lång" hästsvans får jag nu :) Skönt, har bestämt mig sen vi fick bröllops inbjudan från Josse o Danne att jag inte skulle klippa mig, efter bröllopet får jag toppa det, sen bara fortsätta.. nååån gång ska det väl bli "långt" :) Fast man tycker det går väääldans segt..

MORGON MYS

2010-05-06 @ 15:28:20
Åh. Vi älskar lediga dagar. Valpen och Jag.. ja Bebisen också :)

2 BILDER TILL..

2010-05-06 @ 15:26:24

DEN LILLE GRÅE

2010-05-06 @ 15:18:08
Igår hämtade vi hem den lille gråe som min sambo kallar den :) Den nya bilen.. går som en dröm. Jätteskönt!



VECKA 28

2010-05-06 @ 15:13:52

Vecka 28

Kroppen: Livmodern är nu så stor att den påverkar hur du kan röra dig. Du kan fortfarande vara aktiv, men kroppen säger ifrån om du tar i för mycket. Då kan du få sammandragningar vilket innebär att livmodern drar ihop sig och blir hård. Det kan komma när du går fort eller är kissnödig. En sammandragning håller i sig i 10–30 sekunder, för att den ska släppa behöver du stanna upp. Om sammandragningarna börjar göra ont kan det vara ett tecken på att livmodertappen håller på att mjuka upp sig. Det bör kontrolleras hos läkare eller barnmorska.
Framöver blir besöken hos barnmorskan allt tätare. Man ser över att Symfus-fundusmåttet går uppåt i den takt som det ska och att kroppens värden är goda. Man kontrollerar järnhalten i blodet, sockerhalten, blodtryck och fosterljud.
Nu kan du få humörsvängningar igen, när kroppen börjar kännas tyngre och magen mer otymplig.

Barnet: Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 centimeter och fötterna mäter fem centimeter. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet ökar nu i vikt cirka 27 gram per dag och har börjat drömma. Vad tror du att ditt barn drömmer om?

Bara jag som längtar?

2010-05-04 @ 19:29:16
När börjar egentligen Allsång på Skansen?

Planerarn

2010-05-04 @ 19:25:04
Igår satt jag och Martin och filurade på vad vi behöver och vill ha till lill-prinsens rum.

* Matta
*2 vägghyllor
*Byrå
*Fåtölj + fotpall
*Mysfilt
*Lampor
*Förvaring (typ korgar)
*Posters

Så, det är en del som ska inhandlas.
Passar på att önska mig pengar när jag fyller år :) Så kan vi SJÄLV välja vad VI vill ha :)
Passar ju bra att fylla år nu när det börjar bli dags att få rummet klart, känns det inte så mycket i kassan. Kostar ju en del o inreda ett helt rum till :)

Har man lovat så

2010-05-04 @ 12:43:32
Här kommer en bild på mitt hår, den är inte så bra.. kanske kan be Martin till helgen :)
  om ni klickar på bilden får ni den större :)

Idag är jag ledig ! Ska strax ner och klippa Hebbes klor hos Åsa, sen får vi se vad som händer resten av dan :)

CRAVING

2010-05-03 @ 18:22:03
ÅÅÅHHH jag kan inte sluta äta


Det är helt underbart gott.. ska nog ta mig ett par ikväll :)

det går en vind över vindens ängar , det fladdrar till i en tyllgardin

2010-05-03 @ 15:34:35

GUUUUD vad jag längtar efter sommaren.

Har jobbat idag, var lite väl optimistisk när jag struntade i koftan och bara hade t-shirt och vårjacka.. har frusit hela dan. Jäkla väder idag, blåser nått så in i. Jag strejkade och tog bussen hem.

Håret blev bra igår, idag får jag färga underhåret, vet inte varför jag inte gjorde det igår, auja! Det får jag ta idag. Sen ska jag bannemej laga kvällsmat, jag är redan vråååål hungrig! Köttfärslimpa blir det ikväll, Mmmm!

B&I

2010-05-02 @ 15:13:41


Du är allt jag nånsin önskat
Du är allt jag nånsin drömt
Du är den som får mig minnas
Alla drömmar jag har glömt
Och du är den som får mig hoppas
Du är den som får mig le
All min kärlek får du bära
Hela livet vill jag ge

börjar man bli gammal nu?

2010-05-02 @ 15:03:52
Idag är det en månad kvar tills jag bli 26 :) Huuuuu...
Var har alla åren tagit vägen? 
 

530.Champagne

2010-05-02 @ 14:58:36
Vad gör man när man inte längre kan köpa färg från grossisten? Ja, om man själv färgar sitt hår ( som jag gjort många år nu ;) Ja, man hittar en annan favorit:


Först lägger jag den i botten, o sen drar jag ut den i hela blonda håret. Haha! Första gången jag använder just denna nyansen idag, men färgade mamma med den i helgen o den färgen blev verkligen snygg. Sådär kall beige, så jag köpte själv idag, var ändå dags o färga utväxt..