ORKA

2010-06-29 @ 14:52:59
Ibland undrar jag om någon spelar oss ett spratt.

Vårt liv har minst sagt varit en del prövningar efter varandra.
Den största prövningen var när vi fick föda fram en ängel, och det var fruktansvärt.. men vi reste oss så småningom, jag lite saktare än min underbara sambo.

NU sitter jag här.. höggravid.. och min sambo blir uppsagd.
Livet spelar oss ett spratt?
Eller testar någon oss för att se HUR mycket vi ska orka?


Hur mycket ska man orka?

4 veckor kvar!

2010-06-28 @ 16:37:28
Jag känner att jag varit snål med magbilder.. det kommer ! :)

Vecka 36

Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.

Alltid skönt med en tupplur

2010-06-28 @ 16:31:38
Åh vilken härlig dag!
Var först o mös med lilla Folke , han är verkligen underbar! (Folke är Kajsa o Martins lilla son som kom till oss den 24 Juni!)
Åkte sen hem , käkade lunch.. o så bäddade jag till mig o valpen under trädet i trädgården och där sov vi gott i två timmar :)
Nu mår man prima igen, har precis gått en promenad och ska strax hämta min kära man.
Ikväll blir det potatis bullar och korvtärningar! MUUUUUUMS.. :) O jordgubbar till efterätt :)) Ååååh. Haha!


.

2010-06-28 @ 12:32:46
Så. Då är allt svandopp och fågelkvitter! Bättre?

8 månader gången - CHECK!

2010-06-27 @ 10:12:18
JO jag lever. O fast jag bara går hemma o "dräller" så är jag så himla dålig på att uppdatera här. Förlåt!
Så har vi varit på bröllop. Kajsa o Martins bebis tittade ut en tre veckor för tidigt. Det händer massa grejjer !O så konstaterade jag att jag själv har väldigt lite tid kvar innan vår plutt enl. beräkning ska komma.

Så vi har fixat o donat. Nu kan han komma när han känner sig redo. Mamma o Pappa väntar spänt!





STOR kärlek gjorde detta barn :)

Kärlek utan gränser

2010-06-17 @ 20:12:11


Nu är det så mycket bröllop i luften. Vi ska på bröllop på lördag.

Här är låten jag skulle dansat första dansen som gift med min älskade:

With every beat of my heart
There's a beat for you
In every toast of wine
There's a toast for you,

In all of my, my conversation
Your my, my inspiration
And everything I do
I do for you

Although we're, we're so far apart
My, my love is true, so true, true
In every, in every, every beat of my heart
There's a beat for you



ÄLSKADE BEBIS

2010-06-15 @ 19:06:46
Nu är jag i vecka 34 !! :)) Bebisen ligger låångt upp.. de Tär svårt att hitta en bekväm  "sitta o äta ställning" :) Men det är värt det!
I revbenen ska han ligga den lilla fisen ;) o trycka på mina lungor... :P

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

 


Mel O Anders

2010-06-13 @ 16:53:28
Tänk att det snart gått ett ÅR! O om några dagar är det tänkt att en liten kille ska kika ut! :)


På lördag knyter Josse och Danne kärleksbanden. Självklart är vi där!

LITE JOBBIGT I ALLT DET FINA

2010-06-12 @ 12:22:44
Jag har tänkt att jag ska skriva om det länge.
Men ibland är det svårt att finna ord, ibland gör det för ont att minnas. Och jag tycker synd om.. inte om mig själv men om min Martin. Hade jag kunnat hade jag skyddat honom från allt som gör ont här i världen. Men ibland behöver jag få skriva av mig om det där hemska som gör ont att minnas, för att det hjälper.

Det var den 25 Augusti 2009. Sommaren var varm och kletig den där morgonen. Jag stod i badrummet länge, trotsade illamåendet och gjorde mig fin för första gången på ganska länge. Hade lockat håret, stod och sminkade mig. Snart skulle jag väcka min älskade och gå ut i köket o äta frukost. Inte det lättaste, jag var nervös, förväntansfull, glad och så otroligt lycklig. Och så lite illamående förstås!
Men frukosten kom ner, och snart styrde vi bilen mot Trelleborgslasarett. Vi skulle på första ultraljudet! Tankar som snurrade i huvudet var, "hur kommer det kännas?" "Kommer vi kunna se vår bebis?" "Är det en flicka eller en pojke?" och självklart hade man någonstans en liten tanke på "Mår den bra?" Men i ärlighetensnamn så var det för skrämmande att tänka att något skulle vara fel. Så den tanken undvek vi.

Vad lyckliga vi var när vi satt där i väntrummet. Och jag höll på att spricka av stolthelt när en barnmorska som frågade efter någon Maria som inte var där, sa till mig: Men du är väl här för att titta till bebisen ? Och hon log det varmaste leendet. Ja, pep jag. Och log, vad varm jag blev inombords. La handen på magen. Lilla bebisen syns!

Till slut efter vad som kändes en hel evighet blev vi inkallade, jag fick lägga mig på britsen. Så spännande! Och jag höll Martins hand hårt, det hela kändes så kul! Nu var VI här! VI! VI! Äntligen en bebis i magen.
Barnmorskan säger att nu blir det kallt, och sen sätter hon dopplern på magen. Och hon är tyst.

Martin är glad och säger: Är det som den rör sig? När bebisen rör på armarna och far runt i magen.
Hon svarar inte.. det känns konstigt. Säg något för guds skull tänker jag!
Ja, här är en bebis säger hon bara.
Jag tänker, jo men vi vet redan att det bara är en!
Men. Denna bebisen mår inte bra.
Hon trycker och vrider med dopplern, jag tycker det gör lite ont, men jag säger inget.
Och när hon säger : Er bebis har inget skallben.. tittar jag o Martin på skärmen, hon försöker visa.. säkert förklarar hon.. men det enda jag hör är hur min fina, starka sambo bryter ihop.

Vad händer?.. Nej. Nu kan jag inte andas. Stanna världen någon.
Hon lever ju. Jag ser ju hur hon rör sig! Detta är inte sant.

En annan barnmorska kommer in och konstaterar det den första barnmorskan redan sett.
Jag tröstar Martin, han gråter och gråter.
"Lugna dig älskling, det ordnar sig" säger jag utan att riktigt veta vad jag lovar.
Jag minns att jag inte ville göra barnmorskan ledsen för vad hon sett och behövt säga till oss. Konstigt va?
Jag tyckte synd om min Martin. Om barnmorskan. Om bebisen i min mage. Men inte mig själv.

Vi skulle gå in i ett annat rum och prata och ringa till KK i Malmö.
Kan ni förstå känslan av att behöva gå ut ur Ultraljudsrummet rakt in i väntrummet , genom det, in i barnmorskans eget rum. Söndergråten sambo, livrädd tjockis, och två allvarliga barnmorskor.
Alla som man sett komma ut ur detta rummet har varit så lyckliga.
Men inte vi.
Hon öppnade dörren och vi gick ut. O random blivande mammor och ett par pappor vänder sig om.
Jag vill vråla till dom, VA fan glor ni på?! Återgå till era djälva tidningar. Lämmna oss i fred för fan!

Efter samtalet med KK fick vi veta att vi skulle in nästa dag. Ett till ultraljud och sen skulle bebisen på ett eller annat sätt ut. Men det är en helt annan hemsk dag.

Vi gick ner till bilen. Jag sa inte ett ljud. Fällde inte en tår. Jag sa till Martin att jag kunde köra hem för att han bara grät o grät. Jag kom halvvägs. Sen bröt jag ihop. Jag fick stanna längs vägen.
Jag grät och var så fruktansvärt arg att jag trodde jag skulle slita av ratten.
Resten av dagen minns jag inte. Hur kom vi hem? När kom mamma?
Åt vi?



Denna dagen var en sån kontrast till dom senaste dagarna, ja veckorna. 2 månader efter att jag fött fram en vacker flicka utan skallben fick jag det finaste plusset på graviditets stickan. Vår räddning .
Nu sitter jag här igen med magen i vädert. Jag mår bra. Jag är lycklig.
Denna gången är det en pojke i magen. En hel pojke. Som ska komma om 6 veckor.
Han har redan en stora syster. Som vi älskar otroligt mycket. Världens finaste lilla ängel.  Aurora.

PINGU

2010-06-11 @ 16:53:20

Har varit på jakt efter en fin mobil till spjälsängen.. O igår när vi varit på IKEA passade vi på att svänga inom Babyland, (som om vi ändå inte gjort av med tillräckligt pengar liksom) haha!
Hittade då denna jättesöta Pingu, den spelar musik också...
Visade inte B vad den kostade, utan tog den under armen och gick mot kassa tillsammans med dom andra sakerna vi plockat på oss :)
Dóm vet verkligen hur man ska ta betalt för babygrejjer... men fin är den!

REGN

2010-06-11 @ 15:04:25
Jag passade på att cykla till stan innan, det regnade inte då, men när jag skulle hem vräääkte det ner.
Aja, fick sprungit mitt ärende på Apoteket. Sen strosade jag runt lite, handlade till bebisen, som ni såg nedan :) Fick äääntligen hittat en vit mössa som han kan åka hem i! :)
O sen handlade jag till min stora prins, men det kan jag inte skriva eller visa här, han ska få det när han kommer hem från jobb :) Till mig själv blev det nya underkläder :)

Har städat idag så nu har vi en jätteslö eftermiddag, sitter o tar det lugnt, ska snart gå en sväng med valpen, får passa på nu när det inte regnar!

NYTT TILL BEBISEN

2010-06-11 @ 14:55:43


Var en sväng på H&M o handlade lite till prinsen. Nu får det räcka med baby kläder :)

Vecka 26 VS. Vecka 33

2010-06-11 @ 14:48:35

Här tyckte man att började blir redigt stor... vecka 26..


Vad ska man tycka nu då? :) haha!

HEJ O HÅ!

2010-06-09 @ 17:05:57
Vecka 33

Kroppen: Trots att magen är stor är det bra att försöka hålla i gång musklerna så gott det går. Promenader, simning och yoga för gravida brukar kännas bra. Vissa kan inte vara aktiva på grund av olika besvär – för att inte gå upp för mycket i vikt kan man kompensera bristen på motion med att inte äta mer än vanligt. Graviditeten gör att du behöver ungefär 300 kalorier extra per dag. Det motsvaras av ett mellanmål med till exempel en tallrik filmjölk med lite flingor, en smörgås och ett äpple. Ju tyngre du blir desto vanligare är det att fötter och ben svullnar. Ligg gärna med benen högt en stund och använd stödstrumpor hela dagen. Det är bra att sätta på stödstrumporna redan innan du kliver ur sängen. Ett bad kan hjälpa.

Barnet: Barnet ökar snabbt i vikt och väger drygt två kilo. Om det skulle födas nu behöver det lite andningshjälp, värme och hjälp med att få i sig mjölk under några veckors tid. Det finns inte längre så mycket utrymme för barnet att vända sig i livmodern, barnet ställer därför slutgiltigt in sig i förlossningsställning. Vanligast är att barnet vänder sig med huvudet neråt. Tre-fyra procent förblir kvar i sätesställning.

ÄLSKADE MARTIN

2010-06-09 @ 16:59:02
Idag var jag hos barnmorskan, fick lyssna på lillens hjärta, mäta magen , väga mig.. ja ni vet allt det där!
Är i vecka 33 nu, har gått upp 9 kilo, känns ändå helt okej :)
Min fina B är så himla söt..
Han tittade på min mage häromkvällen och säger ( han tycker den är stooor): "Älskling, du har inga sånna ränder ju! Det tycker jag är rätt fantastiskt!"
Haha min fina nalle! Älskar dig så mycket fina fina älskade Martin!

Imorgon är det dags för sista Ultraljudet, spännande :))
O sen ska vi till IKEA o handla allt vi behöver, KUL!
Nu är det matdags, wok o noooooodlar, hade hellre ätit Alianas kvällsmat, men va fan.. Får kanske äta det imorron? :)))

Hemklickat

2010-06-09 @ 16:51:26
The Hills säsong 1, 2 & 3.. För under 300 kronor!

Japp, jag trotsar sommaren (?!?!?!) !
haha, den är ändå såå seg, o dagarna långa ibland så nu har jag lite att fördriva slöa dagar med, får passa på nu. Sen kanske man kan lagom till amningsdagar beställa säsong 4 & 5 :)

Vissa dagar är tråkigare än andra

2010-06-08 @ 09:12:13
Längesen jag skrev något vettigt nu... blir iofs inget nu heller :)
Hade kalas med familjen i helgen, fick mest pengar, o det hade jag önskat mig! På torsdag ska jag o B till Ikea o handla allt till lillens rum :) Ska bli skoj! O så är det sista Ultraljudet ! O b har tagit ledigt hela dagen, blir en bra dag. Inte som denna piss-tråkiga dan. Vad ska man hitta på ? Jag får ta tag i ett av mina projekt, men vilket? Alla är sånna tråkiga, städa skåpen, röja klädkammare-projekt.. :( BLÄ! O vissa dagar är man bara inte alls på humör.
Egentligen behöver jag inte stressa, inte som jag har planer dom närmsta veckorna, haha!
Nu får det gärna gå undan så lillen kan komma till oss. Längtar efter dig lilla bebis!!
Min fina trädgårdsmästare i början av en kall April.

Nääää jag får väl tvätta lite iafl...

NI VET DEN DÄR...

2010-06-08 @ 08:17:55
Jag har försökt hitta en bild på hunden i Apoteksreklamen! Åh så underbart söt. Skittöntig reklam men undergooo vovve, haha!
Ni vet den reklamen där pojken ror o tappar årorna o ropar på hunden som inte hör honom, hihi..
Jag vet inte varför jag gillar den så mycket. Haha! Tönt!

Fina Familjen

2010-06-07 @ 10:05:41


Solbrända efter en hel dag i solen :)

Jag älskar dig !

2010-06-07 @ 09:59:05

FÖDELSEDAG

2010-06-03 @ 08:28:51

På förmiddagen kom Kajsa med bullar , o så kom Pappa cyklandes med rosor :)


Sen kom ääääntligen min underbara sambo hem med denna FINA blomma!!! :) O så fick jag en blender som jag tjatat så länge om :))

Mel o Anders kom o grillade :) Vi satt ute heeela kvällen o mös, underbar dag!

Ska lägga in fler presenter sen, men nu ska jag o valpen ut på promenad o sen ska jag tvätta lite ;)

GLASS I STORA LASS

2010-06-01 @ 20:31:40
Glassbilen kom! O vi handlade lite glass.. vi hann knappt ut innan hon började köra igen, hon har kanske inte sålt en enda glass idag? Tur att vi handlade glass för 204 kronor då :) haha!

INGA SVENSKA JORDGUBBAR TILL MIDSOMMAR

2010-06-01 @ 10:42:55
Har precis varit ute och simmat en runda med Hebbe. ( eller ja, promenerat , eller vadat..)
Det regnar som om himlen ska trilla ner på oss här ute på Öster.
Tråkigt!
Jag har gått o drömt sen i Januari när min kommande ledighet innan prinsen kommer att jag ska ligga i solen o njuta med valpen, böcker och iskall saft! O blev det för varmt skulle jag o Hebbe sakteliga ta oss ner till havet eller ut till mammas o pappas pool o svalka oss. HAHA.. Trodde jag ja!
Drömma får man väl, hoppas någon slår mig på näsan och att sommaren kommer imorron ( som folk säger att den ska) och att den då stannar. Vilken fin födelsedagspresent det hade blivit.

Nä nu får väl jag göra mig klar, ska snart bege mig mot Malmö.

Hejs!

SOMMAREN ? VAD HÄNDE MED VÅREN?

2010-06-01 @ 09:17:10
Alltså.
Blir det ingen sommar? Det är ju JUNI månad idag.
Det kom aldrig ens någon vår???