Smarrig Köttfärspaj
Paj deg:
3,5 dl vetemjöl
125 gram smö
2 msk vatten
Fyllning:
3 ägg
2 dl mjöl
1 dl grädde (jag tog matlagningsgrädde)
4 dl riven ost
400-500 gram köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 dl tomatpur
Tomater
Salt & Peppar
1: Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet & knåda ihop till en slätdeg. Förvara svalt en stund innan du trycker ut degen i en pajform, förgrädda i ugn 10 minuter , 180 grader.
2: Vispa samman ägg, mjölk, och riven ost.
3: Finhacka löken, vitlöken och fräs tillsammans med köttet. Tillsätt tomatpure, salt & peppar samt grädden.
4:Blanda stanningen med köttet & fyll pajskalet . Skiva tomaterna och lägg ovanpå pajen.
5: Grädda i ca 180 grader 45-50 min. Lägg riven ost ovanpå pajen de sista 10-15 minutrarna.
